Jdi na obsah Jdi na menu
 


Levné aerolinky na kanárských ostrovech posilují

18. 12. 2014

p2016709_resize.jpg

Je to jen pár roků, co na kanárské ostrovy létaly jen pravidelné linky a teprve s nástupce společnosti Ryanair, tahouna lowcostového trhu, se poměry začaly měnit. 

Nyní stále více a více zahraničních cestovatelů využívá nízkonákladové přepravce. Počty cestujících, přepravených těmito společnostmi, trvale rostou a to i přesto, že je to již dva roky, co se Ryanair nepohodl s kanárskou a madridskou vládou a značně oslabil svou flotilu dokovanou na ostrovech a zrušil řadu, především, vnitrostátních linek.

Od ledna do listopadu, včetně, přiletělo na kanárské ostrovy s nízkonákladovými společnostmi celkem 3,9 milionů cestujících. To je v porovnání se stejným obdobím předchozího roku nárůst o 20,1%.

Tradiční letecké společnosti za stejné období přepravily 6,6 milionů zahraničních turistů, což je nárůst jen o 4,3%.

Nejvíce zahraniční cestující, včetně těch z České anebo Slovenské republiky, využívají z příhraničních letišť společnost norwegian.com, nebo letecké společnosti Condor či TIU. Více o tom, jaké nízkonákladové společnosti létají na kanárské ostrovy a spousty dalších užitečných informací, se dozvíte na našem webu ZDE

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist