Jdi na obsah Jdi na menu
 


Likérku v Arucas čekají velké změny

12. 10. 2014

 

 

fotografie2483_resize.jpg

 

Likétku v Arucas, založenou roku 1884, čekají v příštích dvou letech zásadní změny. Továrna, známá svým vynikajícím rumem, medovým rumem anebo výrobou  nenapodobitelných likérů (banánových, kávových, citronových, čokoládových a mnoha dalších), plánuje postavit na místě dnešního parkoviště autobusů zákaznické centrum s expozicí, věnovanou historii ale i současnosti továrny. Chybět nebude ani degustační místnost. 

Likérku denně navštíví přes 400 lidí, za rok potom celkem 90 tisíc návštěvníků, kteří jsou ohromeni nejen vyráběnými rumy a likéry, ale i sklepy, kde se skladuje více než 6 tisíc dubových sudů o kapacitě 215 anebo 400 litrů.

Továrnu můžete navštívit i s námi v rámci čtyřhodinového výletu do města Arucas a Firgas (ODKAZ). Samozřejmostí je soukromá prohlídka sklepů i stáčírny včetně degustace kompletní řady produktů likérky. Nášvětav likérky s degustací je i součástí celodenních výletů GRAN TOUR nebo Severní Tour

Součástí přestavby továrny bude i instalace nové linky na zpracování cukrové třtiny a výroby melasy. Ta se tedy, po otevření nové linky, již nebude na ostrov dovážet, ale třtina se bude vykupovat od grankanárských malorolníků. 

Celkem bude přestavba likérky stát 5,3 milionů euro a vše bude hotové v roce 2017. 

 

fotografie2477_resize.jpg

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist