Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lopesan vytvořil hotelový gigant s 18 tisíci lůžky

18. 9. 2016

 anfi.jpg

Nákup 50% akcií timesharingové společnosti ANFI stvořil hotelový gigant s 18 tisíci lůžky a 5 tisíci zaměstnanci. Gigant s kanárským kapitálem.

Až do nákupu poloviny akcií společnosti ANFI (informovali jsme ZDE) vlastnila skupina Lopesan 20 hotelů s kapacitou 7.463 pokojů a 15.204 lůžky. Lopesan nakoupil akcie hotelů ANFI prostřednictvím své filiálky IFA a zaplatil za tento podíl dědicům podnikatele Björna Lynga 41,2 milionů euro.

Více než polovina hotelů, vlastněných skupinou Lopesan, se nachází na kanárských ostrovech. Jsou to na Gran Canaria hotely Costa Meloneras, Baobab Resort, Villa del Conde, IFA Faro, IFA Dunamar, IFA Catarina, IFA Buenaventura, IFA Continental, IFA Interclub a IFA Beach a IFA Altamarena a Villas Altamarena na ostrově Fuerteventura.

Zbytek hotelových aktivit Lopesanu se nachází na starém kontinentu a v Karibiku. Patří mezi ně čtyři hotely v Německu - Ifa Schönen hotel & Ferienpark, Ifa Graal-Múritz Hotel Spa & Tagungen, Ifa Rügen hotel & Ferienpark, Ifa Fehmarn hotel & Ferien-Centrum; dále tři hotely v Rakousku - Ifa Alpenhof, Ifa Alpenrose, Ifa Breitach; a jeden v Dominikánské republice - Ifa Villas Bávaro.

Celkově tak Lopesan dává práci čtyřem tisícovkám zaměstnanců. Do těchto počtů se započítavají i zaměstnanci ANFI, kde druhých 50% akcií drží skupina dalšího kanárského podnikatele Santana Cazorla, kterou ve správní radě zastupuje prezident Manuel Santana. Po započítání skupiny ANFI  (pět hotelů, tisíc zaměstnanců a tři tisícovky lůžek) vytvořil Lopesan turistický gigant s celkem 18 tisíci lůžky a 5 tisíci zaměstnanci.

Skupina Santana Cazorla, kromě spoluvlastnictví ANFI, je majitelem ještě hotelové skupiny Paradise, která provozuje hotely se 600 lůžky a dává práci čtyřem stovkám zaměstnanců.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist