Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majitelé obchodního centra protestují u ostrovní vlády

1. 7. 2013

 

fotografie0562_resize.jpg

Majitelé shopping centra Oasis nedaleko majáku v Maspalomas odmítli předělání projektu nové výstavby a žádají ostrovní vládu o jednání.

 

Po vyhlášení oblasti Oasis Palmeral v lokalitě vedle majáku  kulturně-historickou památkou, v souvislosti s výstavbou hotelu RIU, je nutné z rozhodnutí vlády všechny projekty na novou výstavbu či rekonstrukce v této lokalitě "předělat". 

Nacionalisté nyní vyzvali ostrovní vládu, resp. jejího předsedu José Miguel de Bravo Laguna (PP), aby zastavil toto "krvácení" ostrovní ekonomiky, způsobené nemožností nových investic. Nejprve z ostrova "odtekla" investice ve výši 50 miliónů euro, původně určená na novou výstavbu hotelu RIU Oasis, nyní je ohrožená rekonstrukce shopping centra Oasis ve výši asi 22 miliónů euro. 

Tajemník nacionallistů, zastoupených v ostrovní vládě, Fernando Bañolas, uvedl, že majitelé nákupního centra Oasis odmítli přistoupit k předělávání projektu po vyhlášení Oasis kulturní památkou a z tohoto stavu viní Partído Popular, v jejímž čele na ostrově Laguna stojí. 

Vlastníci shopping centra nemají zájem nemovitost renovovat, ale plánují její zbourání a výstavbu nové budovy.   

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist