Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezi turisty se zvyšuje zájem o návštěvu Las Palmas

2. 3. 2016

p5271122_resize.jpg

Las Palmas de Gran Canaria, hlavní město stejnojmenné provincie, se těší rok od roku vyššímu zájmu turistů. Podle údajů kanárského statistického úřadu (Istac), navštívilo loni v rámci dovolené na ostrově Gran Canaria hlavní město celkem 706.130 turistů, ubytovaných v jiných lokalitách ostrova. Je to o 11,34% více než v předchozím roce.

Toto číslo znamená, že skoro čtvrtina turistů, kteří přijedou trávit dovolenou na Gran Canaria, věnují alespoň půlden své dovolené na návštěvu hlavního města. Chtějí tak poznat nejen historické památky, ale také si užít nočního života a nebo nádherné pláže Las Canteras.

Podle národností mají o Las Palmas největší zájem Němci, kterých přijelo loni do hlavního města skoro čtvrt milionu (225.350). Hned je následují Španělé (215.106) a na třetím místě jsou Britové (115.881). Nejzajímavější, z pohledu statistiků, ale i obchodníků, je téměř 43% meziroční nárůst španělských turistů.

Tyto výborné výsledky krátkodobých návštěv hlavního města podpořila i čísla turistů, kteří se v hlavním městě ubytovali. Zatímco v roce 2014 to bylo 376.598 návštěvníků, v loňském roce jich bylo o 2,88% více. V hlavním městě tedy vyhledalo ubytování pro svou dovolenou v roce 2015 celkem 387.788 turistů.

S hlavním městem Las Palmas se můžete seznámit i naším prostřednictvím při čtyřhodinovém výletu, během kterého uvidíte nejen historické památky, ale i tříkilometrovou kanárskou "copacabanu", tedy pláž Las Canteras. 

Las Palmas ale také navštívíte v průběhu Severní tour nebo Gran tour. Nabízíme také možnost sestavení individuálního výletu a nebo výlet za nákupy do některých z mnoha nákupních center této kanárské metropole. 

Velmi populární je také dovolená, během které návštěvníci Gran Canaria navštíví nejen tento ostrov, ale i další destinace v průběhu plavby jednou z mnoha zaoceánských lodí, které v zimní sezóně kotví v přístavu Las Palmas. Trasy lodí vedou nejen po kanárském souostroví, ale například také na Madeiru. Pokud potřebujete s takovou dovolenou poradit, kontaktujte nás e-mailem na grancanariaservis.cz@gmail.com

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist