Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ministr Soría : rok 2013 je posledním rokem krize

27. 4. 2013

 

telefonica_madrid.jpg

Ministr průmyslu, energetiky a cestovního ruchu centrální vlády José Manuel Soria řekl na ostrovní konferenci vládnoucí Partido Popular (PP), že rok 2013 bude posledním rokem hospodářské krize ve Španělsku a vyjádřil "přesvědčení", že ekonomika celé země začne růst a od roku 2014 dojde k vytváření nových pracovních míst.

 

"Bude to šestý a poslední rok tvrdé a těžké krize", zdůraznil Soria krátce před zahájením konference PP ve Valleseco (Gran Canaria).

Ministr průmyslu vítá rozhodnutí Evropské unie dát Španělsku navíc dva roky k dosažení cílové hodnoty schodku veřejných financí. 

Ke kritice předsedy kanárské vlády Paulino Rivero, vyslovené den před konferencí na adresu centrální vlády, Soría uvedl, že musí být přijata "sportovně". Důležité podle něj není, zda se kritizuje, ale to, že letošní rok je rokem posledním, kdy bude ekonomika klesat a začne růst. 

Soria dále uvedl, že existuje mnoho nadnárodních společností v odvětvích jako je automobilový průmysl, telekomunikace nebo farmaceutický průmysl, které připravují relokalizaci svých podnikatelských aktivit  ve Španělsku, protože země bude v nejbližších letech v nejlepší kondici v Evropě. Potvrzením je i obnovená důvěra na finančních trzích. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist