Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modernizace promenády podél pláže v přístavu Mogán

24. 3. 2018

 promenada-mogan.jpg

Turisté, kteří přijedou po velikonocích do přístavu Mogán, se musí připravit na omezení v podobě přestavby zahrádek restaurací, které lemují pláž. Podnikatelé, provozující restaurace na této promenádě Varadero, se rozhodli provést zásadní modernizaci svých venkovních prostor. 

Projekt leží v současné době v městské radě radnice Mogán a starostka na interpelaci opozice uvedla, že bude schválen, jakmile se přizpůsobí vyhlášce, která reguluje umístění všech zahrádek na pobřeží.

Projekt sdružení podnikatelů Playa de Mogán na modernizaci venkovních teras má přibližné náklady ve výši 961 tisíc eur a hradit ho budou samotní podnikatelé. Začátek prací byl naplánován hned po Velikonocích, tedy po skončení zimní turistické sezóny a znovuotevření se mělo stihnout do 30. června 2018, jak si přálo město. Bohužel však nutnost úprav projektu, aby se přizpůsobil  platným předpisům, dočasně odložil udělení licence.

Předmětem současného sporu mezi radnicí a projektanty je požadavek radnice, aby projekt a následné úpravy zajistily vrácení záboru veřejného prostranství. Tedy, aby se rozšířila stávající úzká pěší promenáda o 2,5 metru, které venkovní zahrádky neoprávněně zabraly. Je to i jeden z požadavků kanárské vlády, která vydala směrnice pro legalizaci všech pobřežních teras. 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist