Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Gran Canaria hořelo, oheň je již pod kontrolou

19. 8. 2016

 pozar-tejeda.jpg

Pracovníci ochrany životního prostředí ostrovní vlády Gran Canaria již mají oheň, který byl nahlášen dnes brzy ráno, zcela pod kontrolou.

Hořelo v oblasti známé jako Los Manantiales en La Culata, u města Tejeda - MAPA, vlastně jen několik set metrů od srdce lesů, které se nacházejí v parku Nublo. Pokud by se požár rozšířil, mohly být následky katastrofální. 

Dispečink CECOPIN přijal informaci o vzniku požáru dnes brzy ráno, přesně 05:48 hodin a ihned do místa vzniku požáru nasměroval jednotky BRAVO a PRESA. 

Oheň se podařilo dostat pod kontrolu kolem deváté hodiny dopolední. Celkem bylo nasazeno 23 pracovníků, kteří se snažili zajistit, aby se oheň dále nešířil. FOTO ze zásahu. 

Požárem byla zasažena plocha o celkové výměře dvou tisíc metrů čtverečních, v blízkosti jedné zemědělské usedlosti. Nemovitost nebyla poškozena, jejím obyvatelům však musela být poskytnuta lékařská péče, protože se nadýchali kouře.

Na místě požáru jsou stále pracovníci Brigády vyšetřování lesních požárů (BIIF), kteří se snaží zjistit příčiny požáru.

Vláda ostrova Gran Canaria naléhavě vyzývá všechny občany, aby se vyvarovali všech činností, které mohou způsobit požár. Vláda upozorňuje, že stále platí mimořádné riziko vzniku požárů.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist