Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Gran Canaria hrozí riziko vzniku požárů

26. 7. 2019

Vzhledem k období sucha a současným vysokým teplotám vydala vláda pro ostrov Gran Canaria varování před lesními požáry, což znamená, že již není možné používat grilovací prostory v horách.

Uzavřené je i jedno z velmi oblíbených míst, oblast přírodní rezervace Tamadaba, ta je dokonce pod zvláštní ochranou, protože přístup do této oblasti byl zcela uzavřen. Nadále volně přístupné jsou "griloviště" a odpočinkové zóny v Llanos de la Pez a okolí, samozřejmě však platí striktní zákaz rozdělávání ohně, bez omezení přístupu je i "griloviště" u přehrady Presa de Las Niňas.

V září 2017 vznikl lidským zaviněním na horách Gran Canaria nedaleko městečka Tejeda zatím poslední požár, kterému padlo za oběť 2.700 hektarů porostů. Oheň si vyžádal bohužel i lidskou oběť. 

Na Gran Canaria panuje již několik měsíců extrémní sucho a riziko požárů je tak mimořádné. Pamatujte na to při návštěvě zejména horských partií ostrova. Neodhazujte nedopalky, nedopité plastové lahve, skleněné lahve, v žádném případě nerozdělávejte nikde oheň. Pokud uvidíte oheň nebo jednání, které může oheň způsobit, prosíme volejte neprodleně bezplatnou linku 1-1-2

Následky požárů ostrova jsou vždy strašné. Podívejte se na naše videa. 

Riziko lesních požárů na Gran Canaria a odpovídající zákazy platí pro horské oblasti na východě, na jihu a na západě ostrova. Jak dlouho bude toto varování platit, není jasné, bývá však zvykem, že ochlazení , mraky a srážky přicházejí až v polovině září.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist