Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Gran Canaria přichází letošní zatím největší a nejdelší vlna vedra

5. 8. 2017

 vlna-veder.jpg

Podle údajů národní meteoagentury AEMET by se mělo od neděle výrazně oteplit. Meteorologové proto vyhlásili na neděli první stupeň varování, tzv. žluté. Vlna vedra by měla zasánout převážně východní ostrovy, tedy Lanzarote a Fuerteventura. Na Gran Canaria a Tenerife bude "postižena" jen jejich jižní část. 

Žlutá výstraha platí od nedělního rána do nočních hodin. Předpovědi pak naznačují, že by vysoké teploty mohly vydržet až do konce týdne. Jednalo by se tak o nejdelší letošní vlnu vedra. Teploty by již v neděli na pobřeží měly dosáhnout až 34 stupňů, na horách, jak je to v těchto případech obvyklé, by teploty měly být vyšší. Meteorologové očekávají až 37 stupňů Celsia.

Od pondělí očekávají meteorologové další zvýšení teplot. Vyhlásili proto již dnes na na tento den vyšší stupeň varování, tzv. "oranžový" stupeň. Teploty by mohly dosáhnout až 40 stupňů Celsia. Tento stupeň výstrahy platí zatím jen pro  Lanzarote, Fuerteventura a Gran Canaria. Západní ostrovy by měly setrvat na žlutém stupni.

Aktuální vývoj počasí na Gran Canaria můžete sledovat s pomocí užitečných odkazů na našem webu ZDE, včetně fenoménu CALIMA, který na ostrovy vlnu vedra, spolu se saharským prachem přináší. 

Přímý odkaz na výstrahy meteorologů najdete ZDE

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist