Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na jihu ostrova Gran Canaria se připravují velké změny

 
 
Přizpůsobení se novým požadavkům turistů a zajištění větší kvality služeb. To je výzva, která vedla majitele ubytovacích kapacit, hotelů a nákupních center ve správní oblasti Bartolomé de Tirajana k plánování a realizaci velkých investic a to zejména v Maspalomas a Playa del Ingles.
 
Plán modernizace zahrnuje 16 nových projektů a renovací a nebude to pouze výměna obkladů, nábytku či změna barvy. Tentokrát to budou, nehledě na sílící bankovní krizi Španělska, investice za stovky miliónů euro.
 
Tak například v centru Playa del Inglés, vystavěném v sedmdesátých letech v době obrovského turistického boomu, se počítá s demolicí aparthotelu Carmen, na jehož místě bude vybudován pětihvězdičkový hotel. Opravovat a modernizovat  se ale budou i apartmány Santa Monica, nebo hotel Barceló Margaritas, aparthotel Tenesoya či  El Palmar.
 
Také v Maspalomas jsou připraveny odvážné projekty. Tak například řetězec Majorcan Riu se chystá zbourat legendární hotel nedaleko majáku a dun - Hotel Grand Oasis Palace, postavený v roce 1968 na objednávku hraběte de la Vega Grande. Tato demolice a následná výstavba nového hotelu spolu s revitalizací nákupního centra Oasis bude zahrnovat moderní bulvár, který naváže na stávající Boulevard El Faro Maspalomas na druhé straně od majáku.
 
Campo International v Maspalomas připravuje skupina Lopesan investici ve výši 40 milionů euro na transformaci nákupního centra Faro 2 a jeho okolí na moderní obchodní centrum El Corte Ingles. Zahanbit se nedají ani podnikatelé v poměrně nové zóně Meloneras, kde proběhne rekonstrukce obchodních stánků sítě Gordillo a výstavba moderního nákupního centra vedle Palacio de Congresos a hotelu Baobab.
 
Plánuje se i rekultivace celé nové oblasti zvané Tarajalillo, která se má stát centrem volnočasových aktivit a vodních sportů.
 
Ale všechny tyto projekty mohou být provedeny jen se současnou změnou územního plánu, jehož stávající verze sahá až do roku 1996. I přes mírné zpoždění se podařilo plán aktualizovat a po schválení Ministerstvem plánování vlády Kanárských ostrovů se může začít realizovat prvních 16 z původně navržených 26 projektů.

 

/18.6.2012/ 
 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist