Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na pláži Melenara na Gran Canaria bylo vráceno do moře šest zachráněných želv

7. 1. 2017

zelvy.jpg 

Celkem padesát mořských želv dorazilo v roce 2016 do Centra pro ochranu přírody a její obnovu na ostrově Gran Canaria. Toto centrum (Centro de Recuperación de Fauna Silvestre) je zřízeno vládou ostrova Gran Canaria a nachází se nedaleko univerzitního komplexu v oblasti Tafira u Las Palmas. Stanice je známá mezi odborníky a ochránci přírody po celém světě a ne nadarmo dostala za svou práci v loňském roce prestižní ocenění Coris Gruat 2016, udělované Univerzitou v Zaragoze.  

Jejich cesta do záchranného centra v Tafira ale nebyla jednoduchá. Nejvíce poraněných želv bylo nalezeno v pobřežních vodách Gran Canaria, čtyři jsou z vod poblíž ostrova El Hierro a tři od La Gomera. Další tři byly do stanice dopraveny z Velké Británie. Jedna z britského ostrova Jersey, druhá z malého britského ostrova ležícího v kanálu La Manche s názvem Guernsey a třetí z jižního pobřeží Anglie. 

Z těchto padesáti želv bylo v uplynulém roce vráceno do volné přírody celkem třicet jedinců, z toho posledních šest v nedávných dnech na pláži Melenara - mapa. Posledních několik metrů, které dělí uzdravené želvy od oceánu, je divácky velmi atraktivních - FOTO

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bente@munk.es

(finn@munk.es, 31. 7. 2018 17:08)

kan du oversætte denne artikel

 

 

 
TOPlist