Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na pláži Tauro musela zasahovat policie

15. 4. 2017

 011_resize.jpg

Na pláži Tauro v okrese Mogán musela včera zasahovat Guardia Civil a vykázat z pláže přes 200 lidí - FOTO z pláže. Pláž je uzavřená - FOTO - na základě soudního rozhodnutí z důvodu nesrovnalostí při výstavbě.

Původně kamenitá pláž Tauro - MAPA - byla v loňském roce zavezena 70.000 tunami saharského písku, ale pro práce nebylo vydáno legální povolení (informovali jsme ZDE). V povolovacím řízení nebyly zohledněny a splněny podmínky vyžadované ministerstvem životního prostředí. Kauza vedla loni dokonce k odvolání tehdejší šéfa Úřadu pro kanárské pobřeží, José María Hernández de León.

Celý případ se zásahem do přírody a úpravy pláže nyní řeší soud a bývalému řediteli hrozí dokonce trest odnětí svobody ve výši 3,5 roku a peněžitá pokuta. Je souzen pro podezření, že si byl všech nesrovnalostí v povolovacím řízení vědom a také že pozměnil doklady s cílem tyto nedostatky zakrýt.

Řízení je vedeno před trestním senátem č. 3 u soudu San Bartolomé de Tirajana, který přijal předběžné opatření a zakázal užívání písečné pláže do vyřešení celého případu.

Zdroje Guardia Civil uvedly, že již dříve byly problémy s některými lidmi, kteří porušovali plot a používali pláž. Nyní je však problém zásadnější, protože ploty, které ohraničovaly pláž, byly ukradeny. Členové Guardia Civil tak museli přesvědčovat včera cca 200 koupajících se lidí, že pláž je mimo provoz a že není bohužel žádný právní tirul, který by je opravňoval pláž během velikonočních svátků, ale i následně, užívat.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist