Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na plážích je nutné při koupání respektovat vyvěšené vlajky

14. 7. 2015

cruz-roja-san-bartolome-de-tirajana.jpg

Vlajky na plážích, které vyvěšují pracovníci španělského Červeného kříže (Cruz Roja), znamenají povolení (zelená vlajka), nedoporučení (žlutá vlajka - na vlastní nebezpečí) a zákaz koupání (červená vlajka - životu nebezpečno). Neuposlechnutí těchto pokynů, které jsou závazné pro všechny návštěvníky střežených pláží (tedy všech v lokalitě Maspalomas a mnoha dalších po celém ostrově), může znamenat nejen vysokou pokutu, ale také riziko ohrožení života. Pracovníci Cruz Roja vyvěšují vlajky nejen na základě svých dlouholetých zkušeností, ale také s ohledem na výstrahy před vlnobitím či prudkým odlivem.

Přesvědčit o tom, že se nevyplácí ignorovat pokyny pobřežní hlídky, se mohlo na vlastní kůži včera odpoledne, krátce před šestou hodinou, pět žen, které neuposlechly pokyn zákazu koupání(červená vlajka) na pláži Playa La Laja na konci pláže Las Canteras a vystavily se zbytečně ohrožení svých životů.

Naštěstí si této situace, kdy ženy nemohly z vody ven, všimli další návtěvníci pláže a informovali pobřežní hlídku, která včasným zásahem zabránila zbytečným ztrátám na životech. 

Úřady neustále upozorňují návštěvníky pláží, aby respektovali pokyny "plavčíků" a řídili se vlajkami. Zvláště nyní, kdy národní meteoslužba AEMET vydala varování z důvodu vysokých vln a silných spodních proudů, je nezbytné i na plážích Maspalomas, v úsecích které nejsou chráněné vlnolamy, dbát opatrnosti a nepřeceňovat své síly. Naprosto nezbytné a samozřejmé, je se po příchodu na pláž informovat o možnosti koupání. Vlajky jsou vyvěšené viditelně.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist