Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Tenerife zemřel český mladík, není vyloučené cizí zavinění

2. 3. 2017

 smrt-mladeho-cecha.jpeg

Na ostrově Tenerife zemřel v úterý nad ránem Čech. Oznámila to radnice hlavního města Santa Cruz. 

Český mladík (28) žil dlouhodobě na ostrově Tenerife na Kanárských ostrovech v obci Granadilla (mapa). V noci z pondělí na úterý se účastnil oslav karnevalu v hlavním městě Santa Cruz.

Smrt mladého Čecha je o to smutnější, protože karneval v Santa Cruz se po léta pyšnil vysokou mírou bezpečnosti, jednou z nejvyšších na světě.  Závěrečných oslav se účastnilo přes 180 tisíc osob a policie a organizátoři museli řešit většinou jen případy nadměrné konzumace alkoholu na veřejnosti. 

K tragické události došlo v úterý v přístavu města Santa Cruz několik minut před šestou hodinou ranní. Mladý Čech po pádu z asi devítimetrové výšky utrpěl vážné poranění hlavy. Záchranáři, přivolaní přístavní policií, byli na místě poměrně rychle a mladého Čecha se jim podařilo stabilizovat pro transport do nemocnice Hospital Universitario de Nuestra Señora de Candelaria. Tam však, i přes maximální snahu lékařů, v úterý krátce po poledni svým zraněním podlehl.

Čech, jehož jméno úřady nesdělily, podle vyjádření policie spadl z promenády ulice Francisco La Roche do prostoru přístavu. Prostor je od přístavu oddělený plotem a je v průběhu karnevalu využívaný k tanci. Policie se nyní zaměřuje na zajištění důkazů, zda mladík přelezl plot sám a nebo zda se tak nestalo s přičiněním dosud nezjištěných osob. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist