Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedělní demnostrace i na Gran Canaria

11. 3. 2013

manifestace.jpeg

Tak jako v 59 dalších španělských městech se konala včera v podvečer v Las Palmas demonstrace na protest proti ekonomické politice centrální vlády premiéra Mariano Rajoy a proti autonomní vládě prezidenta Rivero. 

Demonstrace byla svolána odborovými centrálami CCOO / Confederación Sindical de Comisiones Obreras a UGT / Unión General de Trabajadores a byla vedena pod hesly jako "Soría a Rivero pracují pro bankéře", nebo "Kanárská vláda, vláda zaměstnavatelů" či "Pracovní reformu pro královskou rodinu". 

V Las Palmas de Gran Canaria promluvil sekretář UGT Gustavo Santana, který v projevu upozornil, že politika vlád (centrální a kanárské) vede k politické nestabilitě a ožebračování lidí. 

Podle jeho názoru vede politika vlád zemi do mizérie a jsou nutné okamžité kroky, nebo země vstoupí do sociální a ekonomické deprese na mnoho let. 

Podle Santana reforma slouží jedincům a vede k dalším velkým sociálním rozdílům. "Výhody pro pár jedinců, chudoba, nezaměstnanost a sociální nejistoty mohou vést k touze občanů zúčtovat s demokratickýcm systémem", řekl Santana doslova. 

Současně kritizoval i politiku zaměstnanosti a uvedl, že mnoho z nezaměstnaných nepobírá žádnou podporu a jsou uvrženi do bídy a závislosti na charitě či příbuzných. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist