Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší sýr na Gran Canaria je z Moya a nejlepší víno z Agaete

16. 9. 2017

 syry-v-jeskyni.jpg

Nejlepší sýr a víno jsou ze severu ostrova Gran Canaria, alespoň pro letošní rok. Sýr Hoya del Cavadero z Moya a čevené víno z vinařství Los Berrazales, Agaete.

Včera se na nádvoří paláce vlády Gran Canaria (Casa del Cabildo) rozdávala ocenění každoročních soutěží za účasti předsedy Antonio Morales. Slavnostního aktu se účastnilo 33 výrobců vín a sýrů z Gran Canaria. 

A porota již XXIV.ročníku soutěže sýrů (Concurso Oficial de Quesos de Gran Canaria) rozhodně neměla lehké rozhodování. Vyjma vítěze, sýrárny Hoya del Cavadero, také udělila 22 dalších ocenění včetně druhého, třetího místa a řady čestných uznání.

Vláda na cenách rozdala 4 tisíce eur a vítězná sýrárna bude mít možnost se zúčastnit World Cheese Awards, mezinárodní soutěže, kde Kanárské sýry získávají každý rok desítky ocenění.

Mezi víny, v rámci XXII.ročníku soutěže Cata Insular de Vinos de Gran Canaria, zvítězilo víno z vinařství Los Berrazales z okresu Agaete. Soutěže, která se konala v červnu v Casa del Vino de Santa Brígida, se účastnilo 29 vinařů.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist