Jdi na obsah Jdi na menu
 


Norwegian přichystal cenový průlom na linkách mezi kanáry a Španělskem

17. 7. 2015

anorwegianplane_large_1.jpg

Po vynuceném odchodu Ryanairu v roce 2012 (Ryanair neuspěl s nabídkou na meziostrovní levné lety) a krachu letecké společnosti Spanair v důsledku nehody na letišti Madrid Barajas, klesl počet linek a míst v letadlech mezi kanáry a španělskou pevninou skoro na polovinu.

Nyní by se mělo vše změnit a pro obyvatele kanárských ostrovů jenom k lepšímu. Nízkonákladový norský přepravce, Norwegian, který již dávno nelétá na kanáry jenom z Norska, ale i z Německa, Velké Británie či Polska oznámil, že od 25.10.2015 spojí španělskou pevninu s kanáry několika novými linkami. A aby obstál v konkurenci domácích "molochů" jako jsou Air Europa nebo Iberia, nasadil ceny skutečně velmi nízko. 

A tak canarios od října zaplatí za lety z Tenerife nebo Gran Canaria do Madridu, Barcelony a Malagy od 25 euro (po uplatnění slevy pro rezidenty). Norwegian navíc nešetří ani na počtu nasazených letadel a jen na zimu 2015/2016 plánuje na linkách prodat 100 tisíc sedadel.  To by mohlo znamenat nejen možnsti levného cestování pro rezidenty kanárských ostrovů, ale především skokový nárůst pevninských Španělů, kteří budou trávit dovolenou na kanárských ostrovech. I bez rezidenční slevy budou totiž letenky za jeden směr například z Madridu začínat na více než přijatelných 50 eurech. Dosud je průměrná cena jednosměrné letenky mezi kanáry a pevninou 118,23 €, protože přepravci zneužívají fakt, že sleva pro rezidenty je poskytována bez omezení výše ceny letenek a pevninští Španělé nemají jinou volbu.  

Norwegian navíc úspěšně získává zákazníky v jiných zemích "na wifi" na palubě zdarma a na linkách ze Španělska na kanáry bude jasně prvním poskytovatelem. 

A tak od října bude možné denně letět do Madridu od 24,30 €, třikrát týdně do Barcelony od 24,80 € dvakrát týdně do Malagy od 28,80 € (tyto ceny již zahrnují rezidenční slevy).

Poznámka redakce : Nyní již jen zbývá, aby některý z leteckých přepravců zrušil monopol a předražené letenky společnosti Binter Canarias na meziostrovní lety. Snad se brzy dočkáme. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist