Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové letecké linky do Wroclavi, Benátek a Grazu?

21. 4. 2017

 p6181850_resize.jpg

Ministertvo pro turistický ruch Kanárské vlády představilo dotační program na podporu zavedení nových leteckých linek mezi Kanárskými ostrovy a Evropou. Navrhována je ale také jedna linka do USA.

Celkově chce vláda na podporu nových linek věnovat 3,7 milionů euro. V minulosti bylo s podobnou dotací zavedno již 18 llinek, mimo jiné linka Gran Canaria - Krakow. Tato linka je velmi oblíbená mezi českými a slovenskými turisty. 

Nová linka musí být podle dotačních podmínek provozována minimálně dva roky. Kanárská vláda vypisuje výběrové řízení na linky do zemí jako jsou Švýcarsko, Polsko, Francie, USA, Německo, Rakousko, Slovensko, Island, Irsko, Holandsko, Finsko a dalších.

Letecké společnosti si mohou vybrat, zda budou linky provozovat celoročně nebo jen přes léto nebo jen přes zimu. Dotační částka může být dokonce zvýšena, pokud linka bude provozována například dvakrát týdně.

Pro české a slovenské turisty jsou bezesporu zajímavé linky Gran Canaria - Wroclaw, Fuerteventura - Krakow, Lanzarote - Bratislava nebo La Palma - Vídeň.

Pro ostrov Gran Canaria navrhuje Kanárská vláda nové letecké spojení s městy : Lyon (Francie), Benátky (Itálie), Graz (Rakousko), Wroclaw (Polsko), Helsinky (Finsko), Riga (Lotyšsko) a Bukurešť (Rumunsko).

Wroclaw je město snadno dostupné například z Východních, Severních Čech nebo Severní Moravy. Z Ostravy se na letiště Mikuláše Koperníka dostaneme autem za necelé tři hodiny a po dálnici, z Hradce Králové jsou to necelé tři hodiny. 

Zajímavé jsou pro let z Prahy na Gran Canaria s přestupem i Benátky, kam z Prahy létá několik spojů denně

Z dalších linek je zase pro rezidenty Kanárských ostrovů zajímavá linka Tenerife - New York (USA), protože již mnoho let se vláda Kanárských ostrovů snaží spojit znovu ostrovy s Amerikou.

Zdali se podaří pro provozování všech navrhovaných linek najít letecké společnosti, ukáže teprve čas.

nove-linky.jpg

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist