Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nyní jde doslova o všechno, fotbalisté se pokusí napodruhé postoupit do Primera Division

15. 6. 2015

amarfillos.jpg

Ten, kdo sledoval sobotní odvetu s Real Valladolid nemohl nevidět obrovské úsilí a snahu fotbalistů UD Las Palmas odčinit neúspěch ze závěru loňské sezóny a postoupit mezi španělskou fotbalovou elitu. Připomeňme si, že amarillos tehdy vinou neukázněných diváků přišli asi minutu před koncem nastaveného času o již jistý postup. 

Klub nyní věří, že historie se nebude opakovat a Union Deportiva postoupí po 13 letech do Primera Division. 

Řekněme si něco o klubu z dalekého ostrova Gran Canaria, kam všechny španělské týmy z kontinentu tak neradi létají. Klubové barvy jsou modrá a žlutá. Klub vznikl v roce 1949 spojením pěti místních mužstev a už po dvou letech existence postoupil do Primera División, první španělské ligy. Zde odehrál dosud 31 sezón: 1951/52, 1954 až 1960, 1964 až 1983, 1985 až 1988 a 2000 až 2002. Nejlepším umístěním byla druhá příčka v sezoně 1968/69, v té době se také hráči klubu Tonono a Martín Marrero dostali do reprezentace. V roce 1978 hrálo Las Palmas ve finále Copa del Rey. Největším mezinárodním úspěchem byl postup do třetího kola Poháru UEFA 1972/73. V roce 2014 skončil klub na šestém místě Segunda División a postoupil do kvalifikace o postup do nejvyšší soutěže. V ní vyřadil Sporting Gijón, když vyhrál oba zápasy 1:0, a vypadl s Córdoba CF po výsledcích 0:0 venku a 1:1 doma

V letošním ročníku Segunda Division skončili amarillos na čtvrtém místě, i když dlouhou dobu, zejména na podzim, tabulku vedli. Špatné domácí výkony na jaře však připravily UD Las Palmas o přímý postup. Klub tak musí hrát play off a v semifinále vyřadil po výsledcích 1-1 venku a 0-0 doma Real Valladolid. Nyní laspalmasské čeká ve finále Real Zaragoza, která v ligové tabulce skončil na šestém místě se ztrátou 17 bodů na Union Deportiva. Ten včera v semifinálové odvetě venku rozstřílel Gironu 4-1. 

První finálový zápas se hraje ve středu od 19 hodin na hřišti Zaragozy. Odveta je na pořadu v neděli od 18 hodin v Las Palmas.

Papírově jsou ve finálovém dvojzápase favoritem fotbalisté z Las Palmas. V tabulce skončili výš a s náskokem 17 bodů, ve vzájemných utkáních letos také dominovali, doma vyhráli 5-3 a na hřišti Zaragozy 2-0. Vše tedy nasvědčuje tomu, že by UD mohlo letos postoupit. 

Klub se snaží vyhnout loňské blamáži, kdy fanoušci pár desítek vteřin před koncem zápasu za postupového stavu vtrhli na hřišti, rozhodčí hru přerušil a v dohrávce po zásahu policie Cordóba vstřelila rozhodující gól. Prodej vstupenek tak doznal několika změn, například byl kvůli spekulantům omezen prodej zlevněných lístků. Zájemci o jejich koupi naleznou informace na webu UD Las Palmas ZDE. Ceny a prodejní místa jsou ZDE

Na středeční zápas v Zaragoza jsou také ještě vstupenky a místa v letadle s týmem. Charter společnosti Air Europa, sponzora týmu, odlétá z letiště Gran Canaria v úterý v 16 hodin a kdo má zájem jet s týmem a vidět zápas živě, si může za 380 euro zakoupit balíček, který obsahuje letenky, noc v hotelu se snídaní, lístek na zápas a všechny transfery. Stačí se skontaktovat s CK Viajes Las Palmas Travel na telefonu 928-260258 nebo napsat e-mail na deugenio@e-savia.net.

Všechny aktuallity o klubu UD Las Palmas mimo webu najdete i na twitteru ZDE nebo klubovém FACEBOOKU

Tak držme palce, ať klubový pokřik "pio pio" uslyší příští rok Messi i Ronaldo LIVE. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist