Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrat v dopravě v Las Palmas?

17. 9. 2014

 las-palmas-el-rincon-parking.jpg

Jak jsme již informovali v bleskovkách, v oblasti El Rincón na okraji las Palmas při výjezdu na severní tangentu bylo otevřeno nové velkokapacitní záchytné parkoviště (mapa). Radnice při této příležitosti oznámila skutečně revoluční novinky, které mohou výrazně změnit tak katastrofální dopravní situaci v centru Las Palmas.

Parkoviště bylo vystavěno na místě nepříliš vábných starých hospodářských budov investicí necelých 835 tisíc euro a má kapacitu 1.000 aut, samozřejmě s možností rozšíření až na 4 tisíce. Zde je možné zaparkovat osobní auto na celý den za mimořádně výhodnou cenu 2,5 euro, což je v porovnání s parkovným ve městě skutečně levné. Radnice však navrhla nejen výhodnou cenu parkovného, ale také možnost využít v ceně jednodenního poplatku za stání i dvě jízdy autobusem MHD.

Ten, kdo nyní přijede do Las Palmas ze severu ostrova, z lokalit Agaete, Gáldar, Arúcas nebo Teror (ale i například od Telde či z jihu), se nemusí proplétat ulicemi města a složitě hledat místo na drahé parkování ať na ulicích nebo v přeplněných parkovacích domech. Za 2,50 na den zaparkuje auto a zdarma si dojede autobusem do města, vyřídí vše potřebné a nebo stráví v práci příjemný den. Na parkoviště se pak dostane opět autobusem MHD zdarma.

Parkoviště ale mohou využít i ti, kteří si třeba jen přijedou odpočinout na pláž Las Canteras a nebo se chtějí projít v okolí. I krátkodobé parkování je cenově výhodné, hodina stojí 0,50 euro a dvě hodiny pak euro. Ke krátkodobému parkování však není jízdenka na bus zdarma.

Ten, kdo si chce parkování předplatit na měsíc, musí vyndat z peněženky rovných 25 euro a pokud zaplatí 60,- €, dostane k parkování i měsíční permanentku na městskou hromadnou dopravu v celém Las Palms.

Starosta Las Palmas, Juan José Cardona, při otevření parkoviště zdůraznil, že se jedná teprve o první krok na cestě smyslupné dopravní politiky hlavního města. Spekuluje se, že tím druhým krokem bude zavedení elektronického mýtného při vjezdu do centra Las Palmas. Hodně však podle názoru mnoha lidí bude záviset od toho, jak se podaří zajistit ostrahu parkoviště před zloději a na autobusové linky do města nasadit dostatečné množství vozidel. 

FOTO z otevření. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist