Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obří paella ukončila fiestu v El Tablero

19. 5. 2014

 

tablero-paella.jpg

Po dva týdny trval proud zábavy, hudby a folklórních vystoupení ve městečku El Tablero (Maspalomas). Fiestu včera ukončila, již tradičně, příprava a následná konzumace obří paelly. 

Kuchaři, pod vedením José Luis Navarro, šéfkuchaře hotelu Parque Cristóbal, připravovali paellu na pánvi o průměru více než 5 metrů a na její přípravu použili : 

- 70 llitrů olivového oleje

- 25 kilo česneku 

- 100 kilo cibule

- 100 kilo červené a zelené papriky

- 160 kilo vepřové kýty

- 230 kilo kuřecích křidýlek

- 200 kilo sépií

- 100 kilo drcených rajčat

- 700 litrl vývaru

- 2 kila žlutého barviva

- 10 kilo soli

- 350 kilo předvařené rýže

- 60 kilo zelených fazolí

- 60 kilo hrášku

- 60 kilo mušlí

- 160 kilo krevet

- 50 kilo sladké papriky

- 30 svazků petržele

- 25 kilo citronů. 

S paellou bylo pro 4 ticíe jedlíků servírováno 4 tisíce kousků chleba a stejný počet misek a příborů. 

Tak zase za rok! 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist