Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od soboty na "občanku" z Gran Canaria do "španělské" Afriky

17. 7. 2013

 

air-nostrum-melilla.jpg

Asi jen málokdo ví, že Španělské království  má na severoafrickém pobřeží své državy, pozůstatek to koloniální expanze z minulých století. 

Španělské severoafrické državy (španělsky Plazas de Soberanía en el Norte de Africa - doslovně Místa suverenity v severní Africe) dříve označované jako "África Septentrional Española" - Španělská Severní Afrika je společné označení pro španělská území v Severní Africe, přímo sousedící s kontinentálním Marokem, které si na ně činí nárok. Stejně jako celé Španělsko jsou součástí Evropské unie. Zahrnují následující ostrovy při marockém pobřeží, které jsou spravované přímo ústřední španělskou vládou. :
- souostroví Islas Chafarinas
- ostrůvek Isla de Perejil
- ostrůvek Peñón de Alhucemas s ostrůvky Isla de Mar a Isla de Tierra
- původně ostrov Peñón de Vélez de la Gomera

Formálně se k tomuto celku počítá také Ceuta a Melilla, které však dnes mají postavení autonomních měst.

A právě autonomní město Melilla je tím místem zaslíbeným, kam se od sobotu bude moci létat z Gran Canaria jen "na občanku".

Letecká společnost Air Nostrum zavádí od soboty přímé letecké spojení mezi letištěm Gando na Gran Canaria a městem Melilla. A právě neobvyklost destinace je hlavním podnikatelským plánem letecké společnosti, která předpokládá velký zájem z řad rezidentů Gran Canaria i turistů o tuto cizokrajnou destinaci.

Ministr pro turistiku v Melilla, Javier Mateo řekl na tiskové konferenci, že výhledy nového spojení jsou vícdé než dobré. Do konce srpna platí mimořádná akce, kdy zpáteční letenka se dá koupit včetně poplatků a tax za 109,79 €.
 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist