Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostrov La Palma hoří, bylo evakuováno již 700 osob

4. 8. 2016

 incendio-forestal-zona-manchas-2_g.jpg

Včera odpoledne se vyplnila chmurná očekávání pracovníků životního prostředí, kteří se v těchto dnech extrémního horka obávají lesních požárů. Na ostrově La Palma vypukl lesní požár, který se stále nedaří dostat pod kontrolu. Také prognóza počasí na příští dny je velmi špatná. má být stále sucho a má foukat silný vítr. 

VIDEO a FOTO ze zásahu hasičů a leteckých sil, bojujících s požárem. 

Guardia Civil předběžně zadržela v souvislosti s požárem německého občana (27), který pravděpodobně vypaloval strniště a zavinil vznik požáru. 

Ze zasažené oblasti již bylo evakuováno přes 700 osob. Hořet začalo v oblasti města El Paso, nyní hasiči zasahují v lokalitě San Nicolás, Tacande a Jedey - MAPA

Centrála "112" informovala, že oheň se stále silně šíří a že od dnešních ranních hodin je již nasazeno celkem 5 vrtulníků a letadel. Jejich snahou je zamezit dalšímu šíření požáru. FOTO

Nasazeny jsou dvě helikoptéry kanárské vlády, dále dvě helikoptéry ze stavu španělské vlády a jedno letadlo s tankováním vody z moře, také z prostředků španělské vlády.

Hasičům, kteří s požárem bojují od včerejší 15.hodiny, přijelo ráno na pomoc, na základě žádosti vlády ostrova La Palma, 70 pracovníků jednotky pro nouzové situace španělské armády.

Celkem je dále nasazeno více než 100 pracovníků ochrany životního prostředí, hasičů a pracovníků národního parku. Informovala o tom kanárská vláda.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist