Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostrovní vláda podpoří vodní park

8. 6. 2013

loro-parque.jpg

Majitel Loro Parque na Tenerife, Wolfgang Kiessling, včera oznámil (informovali jsme ZDE), že dosáhl rámcové shody s majiteli pozemků, potřebných pro výstavbu nového vodního parku na jihu Gran Canaria. 

Nyní se k celé záležitosti vyjádřila i ostrovní vláda a to přímo ústy svého předsedy José Miguel Bravo de Laguna. Ten ve svém prohlášení řekl, že vláda cítí povinnost nestát plánům výstavby vodního parku v žádném případě v cestě. Laguna uvedl, že výstavba největšího evropského vodního parku  by výrazně zvýšila atraktivnost ostrova. Ostrovní vláda musí v souladu s platnými zákony co nejvíce napomáhat usnadnění a urychlení realizace. 

Ostrovu citelně podobný park chybí a Laguna vidí problém, že se dosud nespostavil, v přehnaných požadavcích majitelů zájmových pozemků. Pokud však nyní jsou tyto překážky odstraněny, vláda udělá vše potřebné, aby stavba byla zahájena, uvedl Laguna. 

Jak již uvedl Wolfgang Kiessling a nyní potvrdil i předseda vlády, že v pondělí proběhne další jednání, které by mělo odstranit poslední problémy. Na zájmových pozemcích je ale ještě významné vedení vody a odpady, které musí být odkloněno tak, aby ho nová výstavba neporušila. 

 "Věřím, že jsme všichni na dobré cestě", řekl na závěr Laguna. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist