Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plán modernizace Maspalomas se rozbíhá

13. 3. 2013

avenida-alfereces-provisionales.jpg

V Maspalomas začaly práce na programu "rehabilitace  turistických zón Maspalomas v celkové hodnotě 2,2 miliónů euro.

Stavby se soustředí na Playa del Ingles a San Augustin a jejich hlavním cílem je zkulturnit přístup k moři. Důraz je kladen na tvorbu pěších zón, utlumení automobilového provozu a modernizaci prostředí.

Konsorcium Construplan-Connasfal provádí stavby v San Augustin v hodnotě 372.266 euro v oblasti Las Acacias, mezi hotely Hapimag a Costa Canaria. Důraz je kladen na nové povrchy chodníků, novou zeleň a stavba zasahuje až do ulic Las Retamas a Los Jazmines.

Na Playa del Inglés se rozběhly práce v ulicích Gran Canaria y Miramar, přes které je přístup na promenádu nad mořem Paseo Costa Canaria a v oblasti Plaza de Maspalomas a blízko kostela Templo Ecuménico.

Tyto dva projekty, prováděné společností Satocán a San José S.A. mají hodnotu 424.721 a 343.313,16 euro. 

Dalším projektem je stavba na ulici Avenida de Gran Canaria,  proti Aparhotelu Playa del Inglés, s cílem vytvořit atrktivní bulvár především pro pěší a pro drobné podnikatele, nabízející služby turistům. 

Asi nejznámější oblastí, která se bude rekonstruovat, je Avenida Alféreces Provisionales, která vede z Playa del Inglés od CC Yumbo dolů k moři a k CC  Anexo. Stavbu provádí společnost Lopésan a má hodnotu 996.872,83 euro. 

Tyto práce zasáhnou plochu 6.154 m2 a  budou trvat asi deset měsíců. Ve finále budou autům sloužit dva jízdní pruhy každý o šíři 3,5 metru a pro chodce promenáda o šíři 8,30 metru.

Radnice San Bartolomé de Tirajana a vláda ostrova žádají občany o prominutí dočasných omezení po dobu modernizace těchto lokalit.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist