Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plánují 18 nových linek na kanárské ostrovy, také Praha - Fuerteventura

17. 10. 2014

p2016709_resize.jpg 

Vláda kanárských ostrovů plánuje využití finančních prostředků, určených na podporu turistického ruchu a zejména na podporu leteckých spojení pro rok 2015. Vláda zvažuje, že v rámci tendru podpoří až 18 nových linek. Podpora se týká zejména letištních poplatků, které vláda hradí ze speciálních fondů a tím se snaží probudit zájem leteckých společností a přivést na ostrovy cestující z nových destinací. 

Některé nové linky, které zamýšlí kanárská vláda, by mohly být provozovány celoročně, samozřejmě, pokud to bude pro letecké společnosti zajímavé.

Zde je seznam nových linek, které jsou v novém vládním tendru :

Lanzarote-Paříž (Francie), Lanzarote-Gdaňsk (Polsko), Fuerteventura-Stockholm (Švédsko), Fuerteventura-Praha (ČR), Fuerteventura-Moskva (Rusko), Gran Canaria-Shannon (Irsko), Gran Canaria-Řím, Gran Canaria-Bologna, Tenerife-Benátky, Lanzarote-Pisa (Itálie), Tenerife-Groningen (Holandsko), La Palma-Lipsko, La Palma-Brémy, La Gomera-Frankfurt (Německo), La Palma-Zürich (Švýcarsko), La Palma-Kopenhagen, Tenerife-Aalborg (Dánsko) a Gran Canaria-Toronto (Kanada).

Pokud všechny linky budou skutečně obsazeny, získá Gran Canaria 4 nová spojení, z toho 2 do Itálie, 2 do Irska a 1 do Kanady. Samozřejmě velmi nečekaná je linka Gran Canaria- Toronto. Pokud se podaří toto transatlantické spojení realizovat, otevře se zejména díky navazujícím spojům pro ostrov skutečně nová dimenze.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist