Jdi na obsah Jdi na menu
 


Playa de Amadores má problémy s kameny

23. 10. 2012

 

amadores-kameny.jpg

 

Ten, kdo byl v poslední době na Playa de Amadores si nemohl nevšimnout, že z písku pláže vystupuje stále více velkých kamenů, a to zvláště v severní části pláže.

 

Zvláště jsou kameny vidět při odlivu. Kameny vystupovaly z písku již delší dobu, ale zejména v posledních týdnech smývá moře čím dál více písku a je již zřejmé, že se nejedná o optický klam.

Zanedbatelné není ani nebezpečí úrazu na této vysoce frekventované pláži. Hrající se a běhající děti, resp. jejich rodiče, si budou na vystupující skály stěžovat nejvíce.

Městská rada města a oblasti Mogán požádala již před časem Úřad pro správu pobřeží o urychlené dodání 150.000 kubických metrů písku na vylepšení nejen pláže v přístavu Puerto Mogán, ale právě v Amadores. Ale dodávka stále nepřichází a sezóna již klepe na dveře.

 

Samozřejmě je možné si položit otázku, zda není jednoduší kameny prostě odstranit. Zvláště pak v časech, kdy je mnoho nezaměstnaných a pracovní síla je snadno k dispozici. Při uzavření pláže po částech je možné při využití jeřábu odstranit největší kameny, které vystupují z písku. Zvláště, když písek pro tuto pláž se dováží až z Karibiku a není nejlevnější a to ani v době, kdy není krize.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist