Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plážové stánky v Maspalomas, snad se jich konečně po čtyřech letech dočkáme

30. 7. 2017

 plazovy-kiosek.jpg

San Bartolomé de Tirajana - Brzy uplynou již čtyři dlouhé roky, co radnice města rozhodla o výměně starých, nevyhovujících a také neekologických plážových stánků (kiosků) za nové. Nyní se zdá, že se návštěvníci pláží z řad turistů, ale i domácích, konečně dočkají nových stánků se šatnami, trezory, sociálním zařízením a dalšími vymoženostmi 21.století. Tedy pokud se dá, po tak dlouhé době, věřit informacím z radnice. I když, pokud se výměna ještě prodlouží, skoro nic se nestane. Staré stánky vypadají stále dobře a možná by přežily bez úhony dalších 40 let a zapsaly se tak do Guinnessovy knihy rekordů

Ke slavnostnímu momentu administrativního schválení by mělo dojít nejpozději do konce září, kdy se očekává souhlasné stanovisko komisí pro životní prostředí a kanárského pobřeží.

Stánky, které byly vyrobené již v roce 2014 a od roku 2015 jsou uskladněny nedaleko Telde, se tak zřejmě dočkají instalace na plážích Cochino, Playa del Inglés, Maspalomas a Meloneras. Jeden stánek stál daňové poplatníky neuvěřitelných 536.000 euro, cena skladování nebyla zveřejněna. Jen přehnaní optimisté, neznalí místních poměrů, však mohou věřit, že stánky přežily skladování bez úhony. Finální účet tak bude ještě navýšen o náklady na instalaci a především na opravu.

Jakmile budou tedy k dispozici souhlasná stanoviska obou komisí, vypíše radnice výběrové řízení na instalaci těchto "plážových veteránů". Takže je dost možné, že návštěvníci pláží se nových kiosků dočkají v období vánoc. Vyzdobí-li je radnice vánočními ozdobami, bude to skutečně ten nejlepší dárek celému Maspalomas.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist