Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podnikatel Cazorla se nedohodl s vládou

24. 1. 2013

pc064734_resize.jpg

Jak jsme již informovali, kanárská vláda rozhodla, že nový dálniční úsek mezi Puerto Rico a Mogán (přesněji mezi  Barranco del Lechugal a Barranco de Mogán) zprovozní v březnu bez dálničního sjezdu do lokality Taurito.

Poslední schůzka, která měla vyřešit tento problém, se konala minulé pondělí. Za vládu ostrovů se jí zúčastnil ministr pro veřejné stavby Domingo Berriel a jednal s vedením stavební firmy Santana Cazorla. Schůzka bohužel žádné pozitivní řešení nepřinesla. 

„Bylo to jako bychom šli proti zdi! Nebyla žádná možnost dohody nebo alespoň náznak kompromisu. Ministr řekl jen, že záležitost bude studovat", stěžoval si stavební podnikatel a současně majitel dotčených pozemků Santiago Santana Cazorla. 

Ministr podle slov jeho obchodního ředitele neakceptoval ani jeden ze tří připravených kompromisních návrhů. 

„Vyvlastnili nám pozemky, vydělili jsme jim bezplatně 160.000 m² pozemků, využívali bezúplatně po dobu 2 let soukromé pozemky a nyní říkají, že nemají na dálniční sjezd peníze, ačkoliv prostavěli o 50 miliónů více než předpokládali", stěžoval si novinářům Cazorla.

Cazorla dokonce zvažuje, že jeho firma bude 16.3.2013 bojkotovat slavnostní otevření.

Celá situace je poměrně komplikovaná, zdá se však, že vláda odmítla ustoupit nátlaku podnikatele, který požadoval za další pozemky nutné pro vybudování sjezdu neúměrnou cenu, ačkoliv dálniční sjezd by sloužil výhradně jeho stávajícím i budoucím hotelům v lokalitě Taurito, kterou celou vlastní.

Barranco Taurito a všechny hotely tak zůstanou bez dálničního připojení. Určitě škoda pro životní prostředí, autobusy budou muset do lokality jezdit nadále po pobřeží od konce dálnice v Barranco de Mogán.

Krokem vlády utrpěly určitě i podnikatelské plány skupiny Cazorla, která bude jen obtížně zajišťovat investory a provozovatele prosvé  plánované hotely.  

/foto ilustrační, Barranco de Mogán /

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist