Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzim je na ostrově časem kaštanů

2. 11. 2013

 

kastany.jpg

 

Podzim je na ostrově časem dozrávání kaštanů. Kaštany, zde nazývané castaños nebo také castañeros, rostou výhradně ve středu ostrova v nadmořské výšce 800 až 1.300 metrů. 

Na mnoha místech je tak v těchto dnech možné nalézt na zemi padané kaštany. Zejména se jedná o oblast Teror, San Mateo, Valleseco, výše položenéí části okresů Firgas a Moya, Valsequillo nebo také Tejeda a Artenara. 

Každý canario vám řekne, že nejvíce kaštanů je ve finca de Osorio v Teror(mapa) v části města San Isidro, nebo ve Fontanales (Moya), kolem Gáldar nebo přímo na Cruz de Tejeda. Ve vzpomínané finca de Osorio jsou exempláře stromů starších 140 let, jak potvrzují i pracovníci zodpovědní za ochranu životního prostředí ostrovní vlády. 

Hodně kaštanů je umístěno na soukromých pozemcích, což však mnozí při sběru plodů nerespektují. V době krize je dobrý každý cent a na trzích je možné za kilo kaštanů dostat i 4 eura. 

Procházka po Finca de Osorio Teror Gran Canaria stojí za to, je až neskutečné, jak propastné rozdíly jsou mezi suchým jihem a zeleným severem ostrova. Shlédnout můžete video španělské TV ZDE, nebo následující video.   

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist