Jdi na obsah Jdi na menu
 


Policie rozbila gang přepravující na kanáry uprchlíky na člunech

13. 10. 2013

 

inmigrantes.jpg

Španělská a mauretánská policie dokončily společnou akci zaměřenou proti organizování ilegální migrace mezi Afrikou a Kanárskými ostrovy.

V rámci několikaměsíční operace bylo zadrženo celkem 6 osob, jak sdělilo ředitelství policie Kanárských ostrovů. Šetření započalo koncem srpna letošního roku, kdy na pláži Tenerife přistála bárka s 26 africkými imigranty. 

Policie spojila příjezd této lodi s další událostí, z 24.září, kdy tentokrát na pláži na jihu ostrova Gran Canaria přistála loď s 23 osobami z Afriky.

Tři zatčené osoby ve Španělsku jsou majitelé lodí, na kterých připluli imigranti, další tři zatčení, v Mauretánii, jsou zase odpovědní za organizování imigrace na africkém území. Od 49 emigrantů vybrali po 1.800 eurech, což byl poplatek za osobu za cestu na ostrovy.

Španělská policie konstatovala, že na území Mauretánie se jedná o mezinárodní organizovanou zločineckou skupinu a rozhodla o vytvoření mezinárodního týmu na její eliminaci. Cílem je, aby čluny s imigranty z afrického pobřeží nevyplouvaly.Spolupráce je úspěšná, neboť počet lodí s imigranty trvale klesá.  


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist