Jdi na obsah Jdi na menu
 


Policie v pohotovosti, přijede 300 fanoušků Celtiku

9. 1. 2015

celtic.jpg

30.ročník fotbalového turnaje v Maspalomas již klepe na dveře. A připravují se na něj nejen fanoušci holandského PSV, skotského Celtic Glasgow anebo pražské Sparty, v pohotovosti je i místní policie. 

Podle údajů organizátorů a policie bude zápasy skotského týmu sledovat na stadionu až 300 fanoušků, kjteří přijedou nejen z bruitských ostrovů, ale dorazí na zápas i z Gran Canaria či dalších kanárských ostrovů, kde jsou buď na dovolené nebo zde trvale žijí a pracují.

Zápasy Celtic bude vysílat britská TV a tak organizátoři očekávají, že fanoušci budou chtít být pořádně slyšet a vidět. Vyčlenili jim proto samostatný sektor ve východní části městského stadionu v San Fernando. 

Včera zasedala bezpečnostní rada okresu a přijala několik opatření pro klidný a bezpečný průběh fotbalových zápasů, s důrazem na přísnou pořadatelskou službu.

Na stadionu bude přítomna i policie, příslušníci civilní obrany, úklidová služba, členové Červeného kříže. Policie bude řídit i provoz v okolí stadionu.

První zápas turnaje začíná již zítra ve 12:15 kanárského času a utkají se v něm PSV a Celtic. 

V neděli pak hraje na stejném stadionu od 16 hodin s PSV Sparta Praha

Turnaj uzavře zápas mezi Spartou a Celtic, který se bude hrát v úterý od 16 hodin. 

Sparta Praha dnes v přípravném zápase na Letné, hraném od 11 hodin, porazila Vlašim góly Dočkala a Lafaty a na Gran Canaria s přiletí zítra a stráví zde na soustředění celých 7 dní. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist