Jdi na obsah Jdi na menu
 


Policie zatkla 11 lidí za manipulace s tachometry

22. 10. 2013

 

autobazar.jpg

Policie dnes ráno oznámila, že zatkla na Gran Canaria 11 lidí a obvinila je jako organizovanou skupinu za manipulování s tachometry ojetých aut u šesti autorizovaných prodejců.

 

V prohlášení policie se uvádí, že podvod postihuje téměř sto lidí a že mezi zadrženými jsou vlastníci značkových dealerství, několik zaměstnanců a také specialisté, kteří tachometry upravovali. Stočením kilometrového stavu až o 150.000 kilometrů se snažili zvýšit u ojetých vozů jejich tržní hodnotu.

Policie při zátahu zadržela 500.000 eur v hotovosti, více než sto vozů a čtyři zařízení používané k úpravám tachometrů. Vyšetřování začalo až po stížnosti jednoho postiženého, který se snažil prodat vozidlo se stavem tachometru 59.240, když ve značkovém servisu následně zjistili, že vůz má ve skutečnosti najeto přes 142.000 kilometrů. 

Policisté při vyšetřování zjistili, že manipulace s tachometry začala minimálně již v roce 2011 a dohledala dokonce vůz, který byl zakoupen se stavem tachometru 232.000 a následně prodán jako zánovní s ukazatelem ujetých kilometrů v hodnotě 82.000.

Modus operandi organizoavné skupiny bylo získání vozidla, zejména od španělských leasingových společností, jejich převoz do Las Palmas de Gran Canaria k odborníkovi na manilupaci s tachometry a snížení počtu najetých kilometrů. Následně pak byly vozy dávány do prodeje k různým prodejcům na Gran Canaria, ve městech Las Palmas, Arucas nebo Aguimes, a to vždy za cenu nižší než na jaká byla aktuálně na trhu. Oběti takových podvodů utrpěly nejen škodu na majetku, ale vznikala také rizika při provozu v důsledku opotřebení důležitých částí auta. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist