Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povedlo se! UD Las Palmas bude hrát první španělskou fotbalovou ligu

22. 6. 2015

oslavy-postupu-22_06_2015.jpg

Včera večer se splnil sen mnoha tisícovek fanoušků a celého klubu UD Las Palmas. Vítězstvím 2-0 nad týmem Real Zaragoza v odvetě finále play off o postup do Primera Divison si klub z hlavního města kanárských ostrovů zajistil postup do nejvyšší španělské soutěže.  

Hráči UD Las Palmas dominovali celý zápas a výsledek byl zaslouženým vyústěním jejich snažení. Odčinili tak kolaps z minulého ročníku, kdy kvůli neukázněnosti diváků nepostoupili brankou obdrženou v nastaveném čase. 

Nervy všech diváků a fanoušků byly napnuté k prasknutí skoro až do konce, protože rozhodující gól vstřelil Araujo v 84. minutě.

Oba poločasy byly jasně pod kontrolou týmu z Gran Canaria. Zaragoza přijela "betonovat" domácí výhru 3-1 a tato taktika se jí nevyplatila. První branku vstřelil ve 33.minutě Roque a byla skutečně zaslouženou za poctivou hru domácích fotbalistů. Zaragoza se zmohla jen na jednu nebezpečnou akci v závěru první půle po rohovém kopu. Ve druhém poločase Zaragoza ještě více zesílila defenzivní blog a postupový výsledek držela až do zmíněné 84.minuty. V závěru zápasu již laspalmasští soupeře k ničemu nepustili a zaslouženě slavili vítězství. Výhra mohla být i vyšší, ale v cestě míči do sítě hostujícího celku stála v závěru zápasu branková konstrukce.

Po závěrečném hvizdu propuklo obrovské nadšení a to nejen na stadionu. Ve všech městech jezdila troubící auta, všude se vynořily žluté dresy, lidé na sebe mávali a blahopřáli si. Večer po zápase se fanoušci sešli se svými hráči na Plaza de La Victoria (Plaza de España), aby oslavili triumf. Tým přijel v patrovém autobuse a vítalo ho zcela nadšených padesát tisíc fanoušků. Oslavy pak pokračovaly do noci v parku Parque Santa Catalina.

Dnes se konala i oficiální část oslav velkého úspěchu fotbalistů z Gran Canaria. O půl páté přijel žlutý autobus s fotbalisty před městskou radnici, když předtím je přijal i prezident kanárských ostrovů Paulino Rivero a prezident ostrovní vlády Gran Canaria Morales. V rámci oslav se fotbalisté a fanoušci přijeli poklonit do města Teror i madoně Virgen del Pino. 

Od sezóny 2001/2002 je to první postup týmu Union Deportiva do nejvyšší španělské ligy.

Blahopřejeme! 

FOTO, FOTO, FOTO Teror, FOTO, FOTO

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist