Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozo Izquierdo a boj proti zdi

6. 9. 2012

 

 

Když se řekne Pozo Izquierdo, znalci Gran Canaria si okamžitě vybaví surf a starou kanárskou architekturu. A znalci surfování si pak vybaví světoznámou pláž, kde jsou jedny z nejlepších podmínek k provozování tohoto skvělého sportu. 
 
Ten, kdo však nejede do Pozo Izquierdo jenom surfovat zjistí, že je to především jedno z málo městeček se zachovalou kanárskou architekturou, která však bohužel závratným tempem podléhá trendu moderních rekonstrukcí nových residentů z celého světa. Residentů, kteří zde hledají nejen blízkou surfpláž, ale i znalců, kteří si umí vychutnat krásnou vyhlídku na moře a klid. 
 
Jmenovaná vyhlídka na moře byla ale několik let v ohrožení díky výstavbě zcela zbytečné zdi, jejíž rozestavěné torzo nyní bude zbouráno. Občané města bojovali za její odstranění od roku 2004, požadujíc současně výstavbu promenády, která by jim zpřístupnila Playa de Las Bajas a současně i windsurfing centrum.
 
Stavební práce se vyvíjí dobře, takže obyvatelé a návštěvníci se budou brzy moci těšit z nové promenády​. Projekt v ceně 180.000 eur je financován z obecní pokladny.
 
Více fotografií v našem fotoblogu ZDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist