Jdi na obsah Jdi na menu
 


Připravuje se prodej 22.500 nemovitostí na kanárských ostrovech

1. 1. 2013

 

068_resize.jpg

 

Jen na Kanárských ostrovech má nově založená „banco mal“, jak se nové bance (něco na způsob české Konsolidační banky) ve Španělsku přezdívá, 780 milionů euro v majetku zděděném po zkrachovalých bankách. Více než polovina z těchto „aktiv“ je z banky Bankia.

Obchodní plán Společnosti pro řízení  restrukturalizace bankovního systému (Sareb), jak se „banco mal“ oficiálně jmenuje, předpokládá, že prodá toxická aktiva během 5 let, i když v případě Kanárských ostrovů, které analytici pokládají za nelikvidní trh, se očekává delší doba. Kanárské ostrovy s vysokou nezaměstnaností (34%) a nízkou úrovní příjmů ve všech sektorech, nejsou pokládány za trh, kde se nemovitosti brzy prodají. Sareb jich má na ostrovech 22.500 a jde většinou o nemovitosti ze znárodněných bank Bankia, jejíž součástí je i La Caja de Canarias a Banco de Valencia. Převážně se jedná o byty, nebytové prostory, domy nebo pozemky. 

Sareb se jako první soustředí na bonitní oblasti Madridu, Cantabrie, Baskicka a dalších a plánuje zde v prvním kole prodat nemovitosti a utržit více než 3 miliardy euro. 

Činnost Sareb je naplánována na maximálně 15 let a očekává se zisk ve výši 6 miliard eur.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist