Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prodej nemovitostí na kanárech roste

13. 9. 2012

apartman-cura.jpg

V červenci letošního roku stoupl prodej nemovitostí na kanárských ostrovech meziročně o 17,8%  a samozřejmě zejména díky zahraničním investorům. Prázdninové sídlo na „kanárech“ bylo již dříve cílem mnoha Evropanů, zejména pak Angličanů a Němců. 
 
Dříve byl takový letní byt spíše doménou bohatých, nyní však díky rychlému pádu cen nemovitostí zájem o koupi domů na ostrovech stoupá a navíc jsou nyní apartmány a bungalovy dostupné i pro střední třídu.
 
Počet zahraničních rezidentů v souostroví  nyní vzrostl na zhruba 30 procent celkové populace, což je jasné znamení, že krize v jiných zemích není zdaleka tak zlá, jako ve Španělsku. Průměrná cena za metr čtvereční je v současné době 1325 eur, což se rovná ceně na Baleárských ostrovech.
 
Cena za metr čtvereční klesla za rok o172 eur. Ve srovnání s rokem 2008, kdy byly ceny nejvyšší, dokonce poklesla o 550 eur.
 
Apartmány se nyní v lokalitách jako je Puerto Rico, Patalavaca či Playa Cura prodávají přes realitní makléře za cca 65.000 euro, tedy 1,7 milionů korun. Apartmán za tuto cenu má terasu, ložnici, obývací pokoj a kuchyňský kout. Samozřejmostí je sociální zařízení a společný bazén.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist