Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohlášení Letiště Praha k plánované protestní jízdě taxikářů

1. 10. 2017

letiste-vaclava-havla.jpg 

Letů na Gran Canaria se nahlášená akce taxikářů sice přímo zatím nedotýká, ale budou postiženy lety například na ostrov Tenerife. Z důvodu, že prodloužení akce nebo její opakování není vyloučeno, otiskujeme v plném znění Prohlášení letiště VH v Praze. Doporučujeme nadále sledovat naše stránky nebo web letiště. 

"Z důvodu avizované protestní jízdy taxikářů v pondělí 2.10. od 10:00, která by se mohla dotknout i příjezdových cest na Letiště Václava Havla Praha, prosíme cestující, aby svoji cestu na letiště plánovali s dostatečnou rezervou a v případě možnosti využili pro příjezd raději MHD linky 119 (ze stanice metra Nádraží Veleslavín), 191 (ze stanic metra Petřiny nebo Anděl) nebo 100 (ze stanice metra Zličín). Při využití automobilové dopravy prosím následujte dopravního značení a instrukcí Policie ČR.

Rádi bychom všechny cestující ujistili, že ve spolupráci s Policií ČR celou situaci intenzivně řešíme. Bohužel jsme dotčeni protestem, ve kterém Letiště Praha nemůže žádným způsobem aktivně přispět k řešení důvodů sporu.

Zároveň chybí možnost využít pro příjezd na letiště jiné formy dopravy než je silniční z důvodu chybějícího kolejového napojení. Proto vedení letiště dlouhodobě podporuje projekt železničního spojení s centrem Prahy. Bohužel je však pouze v pozici příjemce řešení, které zajišťuje stát prostřednictvím SŽDC. Nicméně, v celé věci poskytuje za účelem urychlení projektu veškerou možnou součinnost.

Vnímáme plánovaný protest na příjezdových cestách k Letišti Václava Havla Praha jako snahu poškodit renomé mezinárodního letiště nejen doma, ale především v zahraničí. Spory mezi pražskými taxikáři a společností Uber se bude příští čtvrtek zabývat ve Strakově akademii expertní skupina pod vedením vládního zmocněnce pro digitální agendu (více ZDE. Jelikož byl tedy dialog nastartován, nevidíme důvod, proč by měli taxikáři blokovat mezinárodní letiště a ohrožovat tak včasné odlety cestujících z celého světa.

O situaci byly stejným způsobem informovány cestovní kanceláře, letecké společnosti a cestující informujeme i prostřednictvím všech kanálů Letiště Praha."

Kontakt pro média:
Marika Janoušková
Manažerka externí komunikace a tisková mluvčí
tel.: +420 220 116 784
mobil: +420 724 564 471
e-mail: marika.janouskova@prg.aero
www.prg.aero

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist