Jdi na obsah Jdi na menu
 


Provozovatelé lukrativních barů a restaurací neplatili nájem

23. 1. 2013

 

restaurante-playa-melenara_2089491.jpg

Zdá se až neuvěřitelné, na jaký šlendrián přichází nové vedení radnice v Telde a jací kostlivci na úředníky vypadávají pro předchozí socialistické radě ze skříní. Připomeňme si, že město a okres Telde patří mezi absolutně nejzadluženější v celém Španělsku a jeho dluh přesahuje 200 miliónů euro.  

 

Nejprve radní v polovině loňského roku přišli na to, že podniky jako Leroy Merlin, Al Campo či Ikea nezaplatili za pozemky v obchodní zóně při dálnici GC-1 a nikdo z předchozích radních dluhy nevymáhal. 

Nyní bylo zjištěno, že bary a restaurace v suterénu obchodní promenády na pláži Melenara nejen že nemají povolení k provozu, ale nikomu nic za využívání prostor v majetku města neplatí.

Jak sdělil mluvčí, na místě, kde by mělo být podle plánů jen 6 podniků, se jich nachází 12 a platí jen jeden z nich a to „El Rubio“. 

Město tak přichází ročně o  8.000 až 9.000 Euro nájemného ročně z jedné provozovny. Z té největší dokonce až 15.000 Euro ročně.

Pro město, které nemělo začátkem roku 2013 na výplaty pro pracovníky svážející odpad a které bylo zaplaveno více než týden odpadky, je to bezesporu vítaná finanční injekce.  

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist