Jdi na obsah Jdi na menu
 


První podzimní atlantická bouře kanáry mine

13. 10. 2014

 boure-13_10_2014.jpg

První letošní podzimní atlantická bouře se kanárským ostrovům zdá se vyhne, ale předznamenává příchod podzimního počasí. A svým poměrně časným příchodem dává za pravdu těm, kteří očekávají, že přehrady v horách ostrovů se letos na podzim určitě zaplní, neboli, bude vydatně pršet. 

Bouře dnes přechází Azorské ostrovy a přináší sebou až desetimetrové vlny. Ty se potom představí o den později i na pobřeží Galicie. Kanárských ostrovů se bouře dotkne jen částečně a jak dnes upozorňuje státní meteorologická agentura AEMET, přechod této atlantické bouře způsobí na kanárských ostrovech nestabilitu počasí. 

Bouře je nyní velmi rozsáhlá a pokrývá velkou část severního Atlantiku, což může vést k velmi nepříznivé podmínkám zejména na moři, bouři doprovází západní vítr o síle 8 a 9 stupňů beaufortovy stupnice. Více o bouřce můžete sledovat ZDE

Očekává se, že bouře a silný vítr, který ji doprovází, zvednou vlny i v oblasti kanárských ostrovů. První projevy se dají očekávat již koncem týdne a vlny by mohly dosáhnout i 3 metrů.

Více se o počasí můžete informovat na našem webu ZDE

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist