Jdi na obsah Jdi na menu
 


První zatčený za požár v Ayagaures

18. 8. 2013

  

pozar-ayaguares.jpg

Jak jsme včera informovali ZDE, na Gran Canaria hořelo v sobotu na dvou místech - blízko Las Palmas a na jihu v oblasti San Bartolome. 

Požár na jihu ostrova byl velmi nebezpečný a i když byl relativně brzy zlikvidován, přinesl sebou komplikace a škody, protože plameny zasáhly několik domů a také srub, poškodily kabeláže pro telefonní komunikaci a vedly k zastavení dopravy na silnici GC-504, která umožňuje přístup do lokality Ayagaures (mapa) až do 22 hodin. 

Podle údajů, poskytnutých několika obyvateli, byl jako viník označený jeden občan německé náŕodnosti, který údajně odhodil nedopalek cigarety a způsobil oheň. Policie podezřelého zatkla.  

V lokalitě  Ayagaures zasahovalo až pět vrtulníků, dva z jednotek ministerstva životního prostředí ostrovní vlády, z nichž jeden přeletěl po uhašení požáru v San Francisco de Paula, dva vrtulníky vlády Kanárských ostrovů a jeden od ministerstva zemědělství.

Vodu nabíraly vrtulníky v blízkých přehradách. Na zemi pak zasahovala armáda, příslušníci třech složek policie, členové Červeného kříže a civilní ochrany a hasičské jednotky San Bartolomé. Nasazeny byly i jednotky z Las Palmas a Arinaga. Plameny spálily palmy, plodiny na polích, několik domů a srub. Evakuováno bylo nejméně deset dalších domů.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist