Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice chce vybudovat vlnolamy na pláži u majáku

22. 11. 2012

fotografie0564_resize.jpg

Radnice v San Bartolomé de Tirajana požaduje po úřadu na ochranu pobřeží vybudování před pláží Meloneras dvou vlnolamů. Ty by měly zabránit do budoucna při vysokých vlnách či bouřkách odplavování písku z pláží.

Projekt, který studoval Úřad již před 4 roky, obsahoval kromě vlnolamů i plán na prodloužení promenády a také odkanalizování  Barranco de Meloneras, to vše v hodnotě kolem 2,4 miliónů euro.

Radní pro pláže, José Carlos Álamo, i přes škrty v rozpočtu vlády, věří v realizaci tohoto plánu. Podle jeho představ by měla být ochráněna vlnolamy Playa Meloneras o délce 450 metrů a pískem by měla být následně zasypána do hloubky 50 metrů. Předpokládaná spotřeba písku je 28.500 m³. Dva mírně zahnuté vlnolamy o délce 225 a 230 metrů by měly dostatečně ochránit tuto pláž před příbojem, který způsobuje odplavování písku.

Podle studie, kterou si nechala radnice zpracovat, bude vliv stavby na životní prostředí zanedbatelný. Naopak, stavba se pozitivně odrazí v hospodářské a sociální oblasti. Playa Meloneras je prestižní pláží a vlastně jedinou písečnou v celé oblasti.

Kromě toho chce radnice získat od Úřadu povolení pro demolici „mořských bazénů“ v Castillo del Romeral s následným vytvořením oblázkové pláže.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist