Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice dále blokuje stavbu hotelu za miliony eur

22. 9. 2014

 meloneras-watter-village.jpg

Je to už více než 9 měsíců, co jsme informovali, že hotelová skupina Lopesan může začít stavět plánovaný hotel Meloneras Water Village. Alespoň tak v tomto smyslu rozhodl Nejvyšší soud a povolení mělo být vydáno téměř okamžitě. Zatím se však nic nestalo. Důvodem je to, že radnice v San Bartolomé vydala nová pravidla pro udělení stavebního povolení. Podle nich musí být součástí plánované investice i parkoviště o rozloze asi 80.000 m2. 

Tento požadavek se objevil údajně v nyní nalezeném dokumentu z roku 1988 a nyní se mohou všichni jen dohadovat, zda to byla chyba úředníka nebo kde je problém.

Vláda Kanárských ostrovů nyní přijala opatření, aby expertní komise nejprve zjistila, zda je parkoviště o této rozloze nutné. To však ale znamená, že výstavba nového hotelového komplexu bude opět odložena. 

Situace je poměrně tristní a celý projekt za 14 milionů euro je ohrožen. Budoucí provozovatel, finský touroperátor HotelClub je již mnohaletým čekáním "unavený" a zvažuje, že od budoucí smlouvy o pronájmu odstoupí.

Celkově je to velmi trapná situace a vyvstávají otázníky, komu další podmínky od radnice škodí a komu slouží a zda se nejedná jen o pokračování boje mezi znepřátelenými hotelovými skupinami RIU a Lopésan. Smutné však je, že radnice v San Bartolomé není v tomto sporu nestranná. 

O problematuce jsme již informovali ZDE

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist