Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice uzavřela centrum pomoci pro oběti domácího násilí

31. 1. 2013

 

no_violencia.jpg

V úterý došlo k nemilému překvapení. Z rozhodnutí radnice v San Bartolomé de Tirajana bylo okamžitě uzavřeno centrum pomoci pro oběti domácího násilí. S ohledem na skutečnost, že domácí násilí má v celém Španělsku rostoucí trend, se jedná o velmi překvapivý krok.

V okrese San Bartolomé de Tirajana je domácím násilím ročně postiženo až 200 žen, z nichž většina vyhledala pomoc ve středisku. nyní je pět pracovníků centra bez práce. 

Radnice vysvětlila překvapivý krok úspornými opatřeními kanárské vlády, zavedenými v dubnu loňského roku.

Podle statistik dojde v celém království ročně k 400 tisícům případům domácího násilí a v 70 případech dochází dokonce ke s tím spojené vraždě. 

Miguel Lorente, pověřenec vlády, je názoru že domácí násilí má své kořeny již v mladém věku. Podle posledních studií se až 13% mladých mužů dopouští násilí proti svým partnerkám.

Zarážející je také fakt, že domácí násilí je bráno ve společnosti jako "normální" věc. Až 1,2% Španělů to bere jako normální věc, tedy 600 tisíc občanů země. Dalších skoro 6% obyvatel domácí násilí schvaluje, což je děsivé číslo. Je tedy otázkou, zda radnice šetří na správném místě. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist