Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice v San Bartolomé zaměstná 17 dlouhodobě nezaměstnaných

27. 8. 2016

 nezamestnani-sb-prace.jpg

Tak jako v předchozích dvou letech i v tomto období rozhodlo vedení radnice v San Bartolomé, správním centru největší turistické oblasti na Gran Canaria, dát práci několika dlouhodobě nezaměstnaným a zlepšit životní prostředí.

Celkem 17 lidí bez práce bude čistit od uschlých a starých křovisek lesní a polní cesty v okrese San Bartolomé. Projekt počítá s náklady 66 tisíc na euro na mzdy a zaměstnáni budou zedník na opravy zdí, dva zemědělští dělníci a 14 pomocných sil.

Cílem tohoto projektu je nejen dát šanci lidem, kteří dlouhou dobu nemají práci, ale také podpořit "ekologickou" turistiku na ostrově. Návštěvníci ostrova budou, podle plánů radnice, více využívat krajinu k procházkám a trekům, pokud budou cesty upravené. To by mělo současně vést ke zvýšení zájmu turistů o netradiční turistické cíle.

Více než 100 kilometrů stezek a chodníků se tak dočká rekonstrukce a vyčištění. 17 nově zaměstnaných dostane práci na 3 měsíce a radnice věří, že se jí podaří shromáždit finance na pokračování projektu i pro příští rok.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist