Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekordní počty turistů v přístavu v Las Palmas

28. 1. 2013

 

pb214373_resize.jpg

Rok 2012 byl pro hlavní město Gran Canaria, Las Palmas, v oblasti zaoceánských parníků velmi úspěšný.

I přes malý pokles, oproti roku 2011 město navštívilo o 1.500 cestujících méně, je celkový počet návštěvníků z parníků skvělý. Na palubách výletních lodí připlulo do Las Palmas celkem 426.032 turistů. A v roce 2013, podle předběžných objednávek termínů v přístavu, se očekává senzační nárůst až o 50%. 

Takový skokový nárůst je možný díky novému řídícímu systému v přístavu, novému molu Santa Catalina a dále v tom, že samotné město si začalo turistů  vážit a připravuje pro ně požadované úpravy. Mezi nimi jsou například nová pěší zóna navazující na východ z přístavu, potřebám turistů upravené otevírací doby obchodů a restaurací ve městě i v shopping centru v samotném přístavu, výstavba nových hotelů, otevírání nových restauračních kapacit. 

Vedení radnice v Las Palmas si turistů začalo vážit a uvědomuje si, že na dlouhou dobu dopředu plánované příjezdy zaoceánských lodí umožňují výborný a dopředu odhadnutelný rozvoj služeb ve městě, což samozřejmě přináší zdroje do městské pokladny. 

Kdo by si v roce 1992, když připlul do přístavu La Luz první parník, pomyslel, o jak významný sektor hospodářství města se bude jednou jednat. Tehdy město navštívilo jen 38.000 cestujících, v roce 2009 to bylo již 243.329 turistů a letos se očekává více než 600 tisíc. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist