Jdi na obsah Jdi na menu
 


RIU Maspalomas se uzavře na rekonstrukci

7. 11. 2012


fotografie0562_resize.jpg

8.dubna 2013 se naposledy budou moci turisté podívat do hotelu RIU Maspalomas. Tato ikona Maspalomas pak zavře na více než rok své dveře za účelem rekonstrukce. Stavební práce budou trvat 14-18 měsíců a současně bude zbouráno a nově vystavěno Centro Comercial Oasis a prodloužena promenáda od rybníka Charca až k majáku.

Hotelový řetězec RIU Hotels & Resorts získal všechna potřebná schválení a povolení na konci října letošního roku a v dubnu 2013 zahájí demolici a následnou novou výstavbu hotelového komplexu Hotel Riu Grand Palace Maspalomas Oasis. Po výstavbě bude konečná kapacita hotelu 451 pokojů. Investice nemá překročit 50 miliónů euro.

 Dlouhou dobu se diskutovalo o tom, zda součástí rekonstrukčních prací na hotelu bude i demolice starého obchodního centra Oasis a hlavně propojení promenády od majáku Faro až k rybníku Charca. Záměru bránilo několik spolumajitelů obchodního centra, kteří nesouhlasili s vyvlastněním a uzavřením svých provozoven. Nakonec po mnoho kolech jednání mohl majoritní vlastník centra Cristóbal Rodríguez oznámit, že došlo k dohodě. Základní podmínka pro výstavbu nového centra, tedy souhlas všech vlastníků, byla splněna. Ti vlastníci, kteří se nechtějí podílet na výstavbě nového centra, dostanou za své provozovny částku 12 tisíc euro za metr čtvereční, což je částka až o 50% vyšší, než je v lokalitě obvyklé.

Nové centrum bude stát 40 miliónů euro a jeho umístění bude respektovat nový zákon o pobřeží, tedy posune se od moře o několik metrů do vnitrozemí. Negativem současné výstavby hotelu a komerčního centra bezpochyby bude uzavření průchodu od majáku k jezírku, výhodou ale určitě fakt, že při jednom bude postaveno vše a na dlouhou dobu turisté neuvidí na jihu Maspalomas buldozery a jiné stavební mechanismy.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist