Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rivero chce snížení letištních poplatků

31. 1. 2013

 

 

boeing-ryanair.jpg

 

Včera byl v Madridu zahájen cestovní veletrh FITUR 2013 (Feria Internacional de Turismo en España). Návštěvníci se budou moci s expozicemi seznámit ještě 3.2.2013. 

 

Tento veletrh se za poslední roky silně etabloval mezi podobnými akcemi na trhu a stal se "číslem 1" ve regionu Španělska a Portugalska.  V posledních letech roste i zájem zemí z Latinské Ameriky a Afriky.

U příležitosti otevření navštívil veletrh i prezident kanárské autonomie  Paulino Rivero.

Při svém vystoupení Rivero zmínil problematiku cen letenek do kanárských destinací a vyzval k jejich snížení. Uvedl, že ani to nejlepší klima na světě, které panuje na kanárských ostrovech,  nic nezmůže, když si ho lidé nemohou dovolit kvůli cenám letenek. Podle názoru Rivera by mělo být vytvořeno také více leteckých spojení na ostrovy, aby sem přijelo více lidí. Má i plán jak toho dosáhnout, prostřednictvím snížení letištních poplatků. 

Je nutné podotknout, že ceny letištních poplatků se zvýšily teprve nedávno. Tento krok centrální madridské vlády, který zavedla prostřednictvím státní společnosti AENA (spravuje všechna letiště ve Španělsku), vedl mimo jiné k odchodu low cost společnosti Ryanair z kanárských ostrovů v říjnu loňského roku. Tím bylo nenávratně zrušeno několik desítek pravidelných letů mezi ostrovy a Španělskem, Velkou Británií i Německem. Kanárská vláda se zvýšení poplatků snažila zabránit, ale bezúspěšně. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist