Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rivero razantně o případné privatizaci letišť

26. 5. 2013

gando-novy-terminal.jpg

Prezident kanárských ostrovů, Paulino Rivero, v pátek prohlásil, že ostrovy musí reagovat rozhodně" v případě, že ústřední vláda bude pokračovat v činnosti s cílem privatizace kanárských letišť. Podle Rivero jsou letiště "životně důležité" pro ekonomiku ostrovů.

V rozhovoru s Cadena Ser Rivero zdůraznil, že na souostroví nejsou pro leteckou přepravu k dispozici žádné alternativy v podobě vlaku nebo silniční dopravy a trval na tom, že letiště by neměla být řízena" jen " na základě ekonomických kritérií. 

"Budeme bránit zuby nehty, aby letiště zůstala veřejným zájmem", vysvětlil Rivero s tím, že konektivita kanárských ostrovů se zbytkem Španělska je velmi důležitá. "Musí tu být vstřícná politika státu, aby se zabránilo budoucím problémům". 

V tomto duchu Rivero obhajoval vždy snížení letištních poplatků uplatňované socialistickými vládami v letech 2010 a 2011, které vedly k vytvoření rekordů v příchodu turistů, protože se zlepšila "konkurenceschopnost" letišť a to vše následně stimulovalo ekonomickou aktivitu.

Prezident varoval před poklesem turistů v letním období, kdy na rozdíl od roku 2008 přijede v létě o milión Španělů z pevniny méně. Kanárské ostrovy byly vždy atraktivním cílem, ale lidé s ohledem na cestovní náklady raději volí podle Rivero Karibik. A tyto zvýšené náklady jsou způsobené nižší konkurencí po krachu společnosti Spanair a růstem cen letenek ovlivněných růstem letištních poplatků. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist